Pürinli yiyeceklerden bazıları şunlardır: Et ve balık: Ciğer, böbrek, karaciğer, ton balığı, hamsi, alabalık, mezgit, sardalya, ringa balığı, ördek ve kaz eti. Deniz ürünleri: Midye, istirye, karides. Kümes hayvanlarının etleri. Kuruyemişler ve tohumlar: Fıstık, fındık, ayçiçeği tohumu. Meyveler: Avokado, şeftali. Sebzeler: Ispanak, kuşkonmaz, karnabahar, mantar, kabak, salatalık. Bazı tahıllar: Bira mayasının kullanıldığı tahıllar. 100 gramında 50-150 mg pürin içeren besinler arasında kırmızı et, tavuk eti, balık eti, mantar, bezelye ve kurubaklagiller bulunur. Gut hastalığı gibi durumlarda pürin alımını sınırlamak veya belirli yiyecekleri tüketmekten kaçınmak gerekebilir.