Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa çiğ köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr dövülmüş kara et 1;
- 6 çay bardağı köftelik ince bulgur 1;
- 3 çay bardağı kuru isot (pul biber) 1;
- 1 adet orta boy kuru soğan 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 5-6 tane yeşil soğan 1;
- Mevsiminde 4 tane taze sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya bağlıdır) 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber (arzuya bağlıdır) 1.
Yapılışı:
- Pul biberi önceden bir kâsede ıslatarak buzdolabında bekletin 1.
- Dövülerek macun haline getirilmiş ve çındır denilen sinirleri ayıklanmış eti, pul biber, ince kıyılmış kuru soğan, sarımsak, tuz, tarçın, köfte leğeninde iyice karıştırıp yarısını buzluğa koyun 12.
- Etin leğende kalan diğer yarısına bulguru yavaş yavaş karıştırarak buzla yoğurun 12.
- Bulgurlar azıcık yumuşayınca etin bekletilen kısmını katılarak yoğrulmaya devam edin 1.
- Yoğrulmakta olan köfte iki elle bastırıldığında leğene yapışıp leğeni kaldırmıyorsa tutmuş demektir 2.
- Azar azar soğuk su alarak kuru olarak yoğurulan köfteyi iyice yumuşatın 2.
- Macun kıvamına geldiğinde çok ince doğranmış maydanoz, yeşil soğan ve mevsiminde eklenen taze sarımsaktan ekleyerek iyice karıştırın 2.
- Has (marul), nane, hardal, tere, pırpırım (semiz otu), yarpuz, kuzukulağı, beyaz lahana, turp, söğüş doğranmış salatalık, domates, ekşili ve ayran eşliğinde servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: