Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tabakta çiğ köfte yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Bulgurun hazırlanması: 250 gram esmer bulgur, 5 bardak sıcak su ile ıslatılıp 10 dakika şişmesi beklenir 34.
- Yoğurma: Bulgur ve rendelenmiş soğan 20 dakika yoğurulur 3.
- Salça ve baharatların eklenmesi: Bir tabakta yarım çay bardağı su ile karıştırılan 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı yenibahar ve 1 tatlı kaşığı tuz bulgurun üzerine dökülür ve iyice yoğurulur 3.
- Domates rendesi eklenmesi: Bu işlem, bulgur yumuşayana kadar devam eder 3.
- Diğer malzemelerin eklenmesi: Bulgur yumuşadığında maydanoz ve taze yeşil soğan yaprakları eklenir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: