• Buradasın

    Acısız çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acısız çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler:
    • 5 su bardağı köftelik bulgur 1;
    • 6 adet orta boy patates 1;
    • 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullanabilirler) 1;
    • 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 tatlı kaşığı isot (isteğe göre baharatları fazlada kullanabilirsiniz) 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 2 adet rendelenmiş kuru soğan 1;
    • 2 adet rendelenmiş domates 1;
    • 3 adet minik doğranmış biber 1;
    • 1 demet taze maydanoz 1;
    • 1 demet taze soğan 1;
    • 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1;
    • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ve zeytinyağı karışık 1;
    • Yeterince tuz (ben 1,5 tatlı kaşığı kullandım) 1.
    Yapılışı:
    1. Patatesleri soyup yıkayın ve bol suyla haşlayın 1.
    2. Sıcak sıcak hiç soğutmadan ince bulguru ilave edip önce tahta bir kaşıkla, sonra elinizle yoğurun 1.
    3. Rendelenmiş sarımsağı, baharatları, salçayı, yağı ve tuzu patatese ilave edip çok iyi yoğurun 1.
    4. İçine biber, domates ve kuru soğanı ilave edin 1.
    5. Yoğurduğunuz bulgurun tadına bakarak, eğer yumuşamamışsa, bulgur yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin 1.
    6. En son maydanozu ve soğanı ilave edin ve biraz daha yoğurun 1.
    7. Patatesli çiğ köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verip sıkarak servis tabağına alın 1.
    8. Limon, kıvırcık ve domatesle beraber servis yapın 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Etsiz köfte nasıl yapılır?

    Etsiz köfte yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 2 su bardağı kaynar su; 3 yemek kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası; 1 yemek kaşığı acı biber salçası; 2 tane orta boy soğan; 1 çay bardağı zeytinyağı; Yarım çay bardağı nar ekşisi; 3 tane domates; 2-3 yemek kaşığı isot; 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber; 2 yemek kaşığı sumak; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı tuz. Yapılışı: 1. 4 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzerini kapatın. 2. Baharatları da ekleyip karıştırın ve üzerini kapatın. 3. Soğan ve domatesleri rendeleyin. 4. Diğer malzemeleri ekleyip, 20-30 dakika yoğurun. 5. Kıvamını daha iyi ayarlamak için göz kararı biraz daha zeytinyağı ekleyerek 10 dakika elinizle yoğurun, şekillendirip maydanoz ve naneyle süsleyerek servis tabağına alın. Afiyet olsun.

    En güzel çiğ köfte hangi etsiz çiğ köfte tarifi?

    En güzel etsiz çiğ köfte tarifi konusunda birkaç öneri bulunmaktadır: 1. Gurme Rehberi Tarifi: Bu tarifte, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı nar ekşisi ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. 2. Kevserin Mutfağı Tarifi: Bu tarifte, 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates, 1 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış mısır, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve çeşitli iç malzemeler yer almaktadır. 3. Lezzet Dergisi Tarifi: Bu tarifte, 6 çay bardağı ince köftelik bulgur, 4 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 kuru soğan, 5-6 dal taze soğan, yarım demet maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır.

    Yoğurtlu çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yoğurtlu çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı köftelik esmer bulgur; 1 yemek kaşığı acı biber salçası; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tutam limon tuzu; 2 çay kaşığı pul biber; 2 çay kaşığı kimyon; Yarım demet taze nane, taze soğan, maydanoz ve dereotu; 1 limon; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 çay bardağı zeytinyağı; Yarım çay bardağı nar ekşisi; 1 demet marul. Yapılışı: 1. Bulguru bir tutam tuz, limon tuzu ve salçalarla karıştırın. 2. Pul biber ve kimyonu ekleyip sıcak su dökerek şişmeye bırakın. 3. Yeşillikleri ince ince doğrayın. 4. Limonu kabuklarıyla birlikte dilimleyip bulgurla birlikte yoğurun. 5. Limon dilimlerini çıkarın. 6. Yoğurt, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırıp çiğ köfteye ekleyin ve kıvamını bulana kadar yoğurun. 7. Yeşillikleri ekleyip biraz daha yoğurun. 8. Sunum tabağına marul yapraklarını serip, çiğ köfteden parçalar alarak avuç içinde sıkarak marul yapraklarının üzerine dizin. Yoğurtlu çiğ köfte servise hazırdır.

    Nefis yemek çiğ köfte nasıl yapılır?

    Nefis yemek çiğ köfte tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur - 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates (rendelenecek) - 1 adet soğan - 4 diş sarımsak - 1 su bardağı haşlanmış mısır - 1/2 çay bardağı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1/2 su bardağı ceviz - 1/2 su bardağı fındık - 1 avuç maydanoz yaprağı - 5 yemek kaşığı isot - 1 yemek kaşığı pul biber - 1 yemek kaşığı yenibahar - 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz - Servis için nar ekşisi veya limon Yapılışı: 1. Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın. 2. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. 3. Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. 4. Tencereyi ocağa alıp ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. 5. Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dk. dinlendirin. 6. Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin. 7. İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın. 8. Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin. 9. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 10. İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz.

    Çiğ köfte için hangi malzemeler gerekli?

    Çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: Ana Malzemeler: 1. Dövülmüş kara et (isteğe bağlı). 2. Köftelik ince bulgur. 3. Pulbiber. 4. Kurusoğan. 5. Tuz. 6. Tarçın. Ek Malzemeler: 7. Maydanoz. 8. Yeşil soğan. 9. Taze sarımsak. 10. Domates salçası. 11. Karabiber. Ayrıca, isteğe bağlı olarak isot ve nar ekşisi de kullanılabilir.

    Çiğ köfte yaparken çiğ et yerine ne kullanılır?

    Çiğ köfte yapımında çiğ et yerine vejetaryen veya vegan malzemeler kullanılabilir. Bunlar arasında: Soya kıyması. Sebzeler (örneğin, domates salçası ve biber salçası). Ayrıca, lezzet arttırıcı olarak hazır toz bulyon da kullanılabilir.

    Evde çiğ köfte harcı nasıl yapılır?

    Evde çiğ köfte harcı yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı köftelik ince bulgur; 2 adet orta boy soğan; 2 yemek kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı ketçap; 2 yemek kaşığı isot; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı pul biber; 2 diş sarımsak; 1 çay kaşığı limon tuzu; 1 tatlı kaşığı tuz; 3 yemek kaşığı nar ekşisi. Yapılışı: 1. Elleri bol su ile yıkayıp köftelik bulguru biber salçası ve domates salçasıyla yavaş yavaş yoğurun. 2. Salça ve yoğurma işleminden sonra yumuşak bir kıvam alan bulgura azar azar su ekleyerek yoğurmaya devam edin. 3. Bulgur salçanın rengini aldıktan sonra tuz, isot, pul biber, sıvı yağ, maydanoz ve kimyonu ekleyerek yoğurmaya devam edin. 4. Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayarak, bulgurlu karışımın içerisine aktarın ve soğanlar kaybolana kadar yoğurmaya devam edin. 5. Limon ve nar ekşisi ile servis edin. Ayrıca, hazır satılan çiğ köfte harcını kullanarak da evde çiğ köfte yapabilirsiniz.