Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram köftelik ince bulgur 13;
- 300 gram yağsız sinirsiz çekilmiş dana eti 13;
- 1 su bardağı ıslatılmış kara isot (pulbiber) 1;
- 1 adet kuru soğan 13;
- 6 diş sarımsak 3;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 13;
- 1 adet limon 13;
- 1 adet rendelenmiş domates 3;
- Yarım demet maydanoz 3;
- 4-5 dal taze soğan 3;
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 3;
- 1 yemek kaşığı tuz 3;
- 2 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 3;
- 2 tatlı kaşığı kuru nane 3.
Yapılışı:
- Bir kaba 500 gram köftelik ince bulgur ve 2 yemek kaşığı biber salçası koyun 3.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 2 tatlı kaşığı kuru nane serpin 3.
- Üzerine 1 adet ince yemeklik doğranmış kuru soğan ve 6 diş ezilmiş sarımsak ekleyin 3.
- 3-4 adet buz atın, 1 adet domates rendeleyin ve yoğurmaya başlayın 3.
- Yoğururken ıslattığınız isotları kaşık kaşık aralıklı olarak ekleyip yoğurmaya devam edin 3.
- Biraz yoğurduktan sonra 300 gram yağsız sinirsiz çekilmiş dana etini ilave edin ve yoğurmaya devam edin 3.
- Eğer çok kuru olursa ara ara buz eklemeye devam edin 3.
- İyice kıvama gelince önce 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ, sonra da ince doğranmış yarım demet maydanoz ve ince doğranmış 4-5 dal taze soğan ilave edip iyice harmanladıktan sonra elinizle şekil verin 3.
- Limon dilimleri ve marul yaprakları ile servis edin 3.
Çiğ köfte yaparken kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olması, yemeğin lezzetini doğrudan etkiler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: