Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram çiğ köftelik kıyma (sinirsiz ve yağsız, 4-5 kez çekilmiş) 13;
- 8 çay bardağı çiğ köftelik bulgur (esmer tercih edilir) 13;
- 1 baş soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış) 13;
- 1 avuç sarımsak (ezilmiş, 10 diş yeterli) 13;
- 1 küçük kase isot (4-5 yemek kaşığı) 13;
- 1 yemek kaşığı pul biber, tuz, karabiber, kimyon 13;
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası 13;
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 13;
- 3 domates (rendelenmiş) 13;
- 1 limon 13;
- 1 kase kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve taze nane (isteğe bağlı) 13.
Yapılışı:
- Kıyma, soğan ve sarımsağı leğende iyice yoğurun 1.
- Bulgurun içine domates rendesini ekleyip bekletin 1.
- İsota zeytinyağı döküp bekletin 1.
- Leğendeki ete sırasıyla salçaları ekleyin, yoğurun 1.
- Islanan bulguru katıp yoğurun 1.
- İsot ve diğer baharatları, tuzu ekleyin 1.
- 25 dakika küçük limon dilimlerini ekleyip yoğurun, nar ekşisini dökün 1.
- Bulgurlar dişe gelmeyecek olunca yeşillikleri ekleyip yoğurun 1.
- Limon kabuklarını çıkarıp şekil verin 1.
Etli çiğ köfte, uzun süre saklanabilen bir yiyecek değildir; hazırlandıktan sonra hemen servis edilmeli ve 2-3 saat içinde tüketilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: