Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unlu arpa şehriye çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı arpa şehriye 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 2,5 yemek kaşığı un 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 4 su bardağı su 3;
- 2 su bardağı tavuk suyu 3;
- Tuz ve karabiber 3.
Yapılışı:
- Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun, yağın ısınmasını sağlayın 3.
- Eriyen yağın üzerine 2,5 yemek kaşığı un ekleyin, unun kokusu çıkıp hafifçe kahverengi olana kadar kavurun 3.
- Kavrulan una 1 çay bardağı arpa şehriye ekleyin ve şehriyeleri hafifçe kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin 3.
- Tencereye 4 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyu dökün, topaklanma olmaması için çorbayı hızlı bir şekilde karıştırın 3.
- Şehriyeler şişene kadar çorbayı sürekli karıştırarak pişirin 3.
- Şehriyeler şiştikten sonra çorbanız koyu bir kıvam alabilir, bu yüzden üzerine azar azar sıcak su ekleyip kıvamı açabilirsiniz 3.
- Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip 5-6 dakika daha pişirin 3.
Çorba piştikten sonra 5 dakika dinlenmeye bırakılabilir 3.
Üzeri için, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi bir tavada kızdırarak hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: