Tavuklu arpa şehriye çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 parça tavuk göğsü; 6 su bardağı su; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı arpa şehriye; 5 su bardağı sıcak tavuk suyu; 2,5 su bardağı sıcak su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı nane. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü birkaç parçaya kesip tencereye alın ve üzerine suyu ekleyerek haşlanmaya bırakın. 2. Haşlanan etleri ayrı bir tabağa alıp soğuduktan sonra didikleyin. 3. Uygun bir tencereyi ocağa alın, içerisine sıvı yağ ekleyin. 4. Üzerine salçayı ekleyip orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. 5. Ardından arpa şehriyeyi ekleyerek birkaç tur karıştırın. 6. Süzgeçten geçirdiğiniz tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 7. Didiklediğiniz tavuk etlerini, tuz, pul biber ve naneyi ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak ocağı kapatın. 8. Kaselere paylaştırarak servis edin. Tavuklu arpa şehriye çorbası tarifinin bulunduğu bazı siteler: nefisyemektarifleri.com; youtube.com.