Arpa şehriye pilavına kültür mantarı veya kestane mantarı eklenebilir. Malzemeler: 200 gr kültür ya da kestane mantarı; 2 su bardağı arpa şehriye; 4 su bardağı et suyu; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; Tuz, karabiber, kuru nane. Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde eritin. 2. İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. 3. Doğranmış mantarları ilave edin ve sularını salıp çekene kadar soteleyin. 4. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin. 5. Arpa şehriyelerini ekleyin ve rengi hafif değişene kadar kavurun. 6. Kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip birkaç tur kavurun. 7. Et suyunu ilave edin, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. 8. Pilav pişince kapağını açıp bir tur karıştırın ve havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.