Buradasın
Arpa şehriye çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa şehriye çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Şehriye türünü doğru seçmek 1. Damak tadına uygun şehriye çeşidi seçilmeli ve pişirme süresi buna göre ayarlanmalıdır 1.
- Et veya tavuk suyu kullanmak 1. Et veya tavuk suyu, çorbanın lezzetini artırır 1.
- Şehriyeleri kavurmak 13. Sürekli karıştırarak ideal sürede kavrulmaları, çorbanın lezzetini artırır 13.
- Şehriyeleri önceden suda bekletmek 5. Arpa şehriyelerin eklenmeden önce 5 dakika suda bekletilmesi, çorbanın daha lezzetli olmasını sağlar 5.
- Tuz ilavesi 4. Çorbanın kesilmemesi için tuz, en son eklenmelidir 4.
- Kıvam kontrolü 3. Şehriye şiştikçe çorbanın kıvamı koyulaşabilir, gerekirse biraz sıcak su ilavesi yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: