Unlu arpa şehriye çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı arpa şehriye; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2,5 yemek kaşığı un; 1 diş sarımsak; 4 su bardağı su; 2 su bardağı tavuk suyu; Tuz ve karabiber. Yapılışı: 1. Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun, yağın ısınmasını sağlayın. 2. Eriyen yağın üzerine 2,5 yemek kaşığı un ekleyin, unun kokusu çıkıp hafifçe kahverengi olana kadar kavurun. 3. Kavrulan una 1 çay bardağı arpa şehriye ekleyin ve şehriyeleri hafifçe kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin. 4. Tencereye 4 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyu dökün, topaklanma olmaması için çorbayı hızlı bir şekilde karıştırın. 5. Şehriyeler şişene kadar çorbayı sürekli karıştırarak pişirin. 6. Şehriyeler şiştikten sonra çorbanız koyu bir kıvam alabilir, bu yüzden üzerine azar azar sıcak su ekleyip kıvamı açabilirsiniz. 7. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Çorba piştikten sonra 5 dakika dinlenmeye bırakılabilir. Üzeri için, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi bir tavada kızdırarak hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülebilir.