Buradasın
Ülker Antep fıstıklı milföy nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ülker Antep Fıstıklı Milföy Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru 2;
- 250 gram Antep fıstığı (iri çekilmiş) 2;
- 100 gram toz şeker 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 paket vanilin 2;
- 2 yemek kaşığı nişasta 2;
- Yarım su bardağı su 2;
- 1 adet yumurta (üzeri için) 2;
- İsteğe bağlı olarak pudra şekeri (servis için) 2.
Yapılışı:
- Milföy Hamurunun Hazırlanması: Milföy hamurunu buzluktan çıkararak oda sıcaklığında çözünmesi için bekletin 2.
- İç Harcın Hazırlanması: Antep fıstığını ve toz şekeri bir kapta karıştırın, isteğe bağlı olarak vanilin ekleyin 2.
- Milföylerin Doldurulması ve Şekillendirilmesi: Açılmış milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız Antep fıstığı karışımından koyun ve kenarlarını birleştirerek kapatın 2.
- Fırınlama Süreci: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 2.
- Şerbetin Hazırlanması: Su ve toz şekeri kaynatın, vanilin ve nişastayı ekleyip karıştırın 2.
- Servis: Fırından çıkan tatlıların üzerine hazırladığınız şerbeti dökün, isteğe bağlı olarak pudra şekeri serperek servis edin 2.
Not: Tatlı, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: