Buradasın
Tutmaç Çorbası'nın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmaç Çorbası'nın püf noktaları:
- Yeşil mercimeklerin haşlanması: Mercimekler çok fazla haşlanmamalı, biraz diri bırakılmalıdır 13.
- Terbiye: Yoğurt, yumurta sarısı ve un karışımı iyi çırpılmalıdır 13. Çorbanın kesilmemesi için terbiye ılık olmalıdır 13.
- Malzeme ekleme sırası: Erişte ve mercimek aynı anda eklenmelidir 5. Mercimeğin tam olarak pişmesi için gereken süre, eriştenin pişme süresine eşit olmalıdır 5.
- Tuz ekleme: Tuz, terbiyeden sonra eklenmelidir 1. Aksi takdirde yoğurt kesilebilir 1.
- Karıştırma: Terbiye eklendikten sonra çorba eni konu kaynatılmamalıdır 5.
- Soğanın kavruluşu: Soğan ne kadar küçük doğranır ve iyi kavrulursa, yemeğin lezzeti o kadar artar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: