Buradasın
Tutmaç Çorbası'nın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmaç Çorbası'nın püf noktaları şunlardır:
- Yoğurt ve yumurta oda sıcaklığında olmalı 1.
- Nohutun taze ve kaliteli olması çorbanın lezzetini artırır 4.
- Yoğurt ve un karışımının doğru yoğunlukta hazırlanması önemlidir 4. Bu karışımı, çorbanın sıcak suyundan azar azar ekleyerek ılıştırmak, kesilmesini önleyecektir 4.
- Çorbanın pişirme süresini gereğinden uzun tutmamak gerekir, aksi takdirde erişteler çok şişer ve mercimekler paramparça olur 1.
- Terbiyenin ılık olması gerekir, böylece çorbanız kesilmez ve kıvamı mükemmel olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: