Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmaç çorbası, Türk mutfağının bir lezzeti olup, farklı yörelerde çeşitli versiyonları bulunmaktadır 12.
Meşhur olduğu bazı yerler:
- Ankara: Ankara'nın yöresel tariflerinden biri olarak bilinir 3.
- Bingöl: Kavurma, yeşil mercimek, toz biber, un, yoğurt gibi malzemelerle yapılır 2.
- Kütahya: Un, su, tuz, nane, yeşil biber, süzme yoğurt, salça ve sıvı yağ ile hazırlanır 2.
- Sivas: Un, su, yeşil mercimek, soğan, sıvı yağ, pul biber, nane ile yapılır 2.
Ayrıca, Tutmaç çorbası, Orta Asya Türk mutfağına da dayanmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: