Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turtanın püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 12. Yumurta ve yağın soğuk olması, hamurun daha gevrek olmasını sağlar 3.
- Hamurun iyice yoğrulması 4. Hamuru sadece bir araya gelene kadar yoğurmak yeterlidir, fazla yoğurmak glutenin gelişmesine yol açar 3.
- Hamurun dinlendirilmesi 35. Dinlendirme süresi en az 30 dakika olmalıdır, bu hamurun şeklini almasını kolaylaştırır 3.
- Kekin pişip pişmediğinin kontrolü 1. Üst kısım kurumuşsa kek pişmiş demektir 1.
- Pastayı kesmek için keskin bir bıçak kullanılması 1. Böylece kek bozulmadan parçalar halinde kesilmiş olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: