Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turp Otu Salatası Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kilogram turp otu 2;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1-1,5 adet limon suyu 2;
- 1 çay kaşığı hardal 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Turp otlarını temizleyip soğuk sirkeli suda yıkayın 2.
- Tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuz ekleyin, yumuşayana kadar haşlayın 2.
- Haşlanan otları servis tabağına alın, üzerine dövülmüş sarımsak ekleyin 2.
- Zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu bir kasede karıştırıp otların üzerine dökün 2.
- Soğuk olarak servis yapın 2.
Not: Salatayı bir gece buzdolabında bekletmek, lezzetini daha iyi çekmesini sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: