Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turp salatası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 2 adet beyaz turp, 2 veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 fincan su, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde sırma, tuz 1.
- Hazırlık: Sırmayı küçük parçalar halinde doğrayıp, bir fincan ılık suda ıslatıp eritin 1. Turpları soyup rendeleyin ve suyunu sıkarak geniş bir kâseye koyun 1.
- Karıştırma: Üzerine tuz ve yağı ekleyip iyice harmanlayın 1. Hazırlanan karışımı servis tabağına alın 1.
- Sos: Turp salatasının üzerine hazırlanan sırma sosunu gezdirin 1.
Alternatif olarak, maydanozlu turp salatası için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler: Yarım kilogram turp, yarım demet maydanoz, 1 tane limon (suyu), 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: