Buradasın
Turp ve yoğurt salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu turp salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr kara turp (kabukları soyulup rendenin iri tarafıyla rendelenmiş) 1;
- 250 gr kese yoğurdu (süzme yoğurt) 1;
- 25 gr dolmalık fıstık (kavrulmuş) 1;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Turpun kabuklarını soyun, rendenin iri tarafıyla rendeleyin 1. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, elinizle güzelce ovun 1.
- Ovduğunuz kara turpu güzelce yıkayın 1. Salata kurutucusuna koyup, suyunu attırın 1.
- Bir kaseye turp + yoğurt + zeytinyağı + tuz koyup karıştırın 1.
- Servis tabağına yayın, üzerine kavrulmuş fıstıkları dökün 1.
- Dilerseniz turpları şekillendirip, üstlerine fıstık taneleri koyarak servis tabağına alın 1.
- Servise kadar buzdolabında bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: