Adana'nın en iyi kebabını yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti - 300 gr kuyruk yağı - Tuz - Kırmızı toz biber - Kırmızı kök biber Yapılışı: 1. Et ve kuyruk yağı, elde zırh ile kıyılır. 2. Kıymaya tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber eklenir ve yoğrulur. 3. Elde edilen kıyma, özel kebap şişlerine elle saplanır. 4. Meşe veya portakal kömürlü, alevsiz, kor ateşli mangala kebap şişleri yerleştirilir ve pişirmeye başlanır. 5. Et biraz pembeleşmeye başladığında şişler arada bir çevrilir. 6. Kebabın üzerinde erimeye başlayan yağlar, pide ekmeği yardımıyla sıkılarak alınır. 7. Yağlanan ekmekler bıçak yardımıyla bölünerek tabağın içerisine yerleştirilir. 8. Pişmiş kebap da tabağın içerisine eklenerek şişten çekilir. 9. Mangalda ayrı bir şişte pişirilen domates, süs biberi ve yeşilbiber de tabağın kenarına yerleştirilir. 10. İnce kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis yapılır.