Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana'nın en iyi kebabını yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 600 gram kuzu ve dana karışık kıyma 1;
- 1 yemek kaşığı pul biber 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) 1;
- 1 adet kapya biber (isteğe bağlı) 1;
- 150 gram kuyruk yağı 3.
Yapılışı:
- Kıymaya pul biber ekleyip 15 dakika yoğurun 1.
- Tuz, kapya biber ve tereyağını ekleyip 5 dakika daha yoğurun 1.
- Homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun 1.
- Kıvam alan kıymadan parçalar koparıp çöp şişlere geçirin 1.
- En az 5-6 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın 1.
- Süre sonunda Adana kebabı ister fırında, isterseniz de tavada pişirebilirsiniz 1.
- Fırında pişirecekseniz, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika ters yüz ederek pişirebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Izgara telinin yağlanması, etlerin daha lezzetli olmasını sağlar 15.
- Şişe kıymayı dizerken elleri ıslatmak, kıymanın ele yapışmasını önler 15.
- Kıyma çok iyi yoğrulmalı ve soğuk tutulmalıdır 1.
- Kıyma içine fazla miktarda soğan veya sebze eklemek, kıymanın yapısını bozabilir 1.
Adana kebabı yaparken kullanılan malzemelerin kalitesi ve ustalık becerileri de önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: