Buradasın
Adana'nın en iyi kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana'nın en iyi kebabını yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti 1
- 300 gr kuyruk yağı 1
- Tuz 1
- Kırmızı toz biber 1
- Kırmızı kök biber 1
Yapılışı:
- Et ve kuyruk yağı, elde zırh ile kıyılır 13.
- Kıymaya tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber eklenir ve yoğrulur 13.
- Elde edilen kıyma, özel kebap şişlerine elle saplanır 1.
- Meşe veya portakal kömürlü, alevsiz, kor ateşli mangala kebap şişleri yerleştirilir ve pişirmeye başlanır 1.
- Et biraz pembeleşmeye başladığında şişler arada bir çevrilir 1.
- Kebabın üzerinde erimeye başlayan yağlar, pide ekmeği yardımıyla sıkılarak alınır 1.
- Yağlanan ekmekler bıçak yardımıyla bölünerek tabağın içerisine yerleştirilir 1.
- Pişmiş kebap da tabağın içerisine eklenerek şişten çekilir 1.
- Mangalda ayrı bir şişte pişirilen domates, süs biberi ve yeşilbiber de tabağın kenarına yerleştirilir 1.
- İnce kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: