Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk sotesinin içinde bulunan malzemeler, sote türüne göre değişiklik gösterebilir:
- Et sote 3. 500 gr dana veya kuzu eti, 2 adet kuru soğan, 2 adet domates, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 tatlı kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber 3.
- Tavuk sote 4. 500 gr tavuk göğsü, 1 adet soğan, 1 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, pul biber, kekik, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı kaynar su 4.
Ayrıca, sotelerde genellikle berraklaştırılmış tereyağı, üzüm çekirdeği yağı, sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi yağlar kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: