• Buradasın

    En güzel Türk sotesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel Türk sotesi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 400 gram kuşbaşı dana eti 3;
    • 2 adet kapya biber (iri doğranmış) 3;
    • 2 adet yeşil biber (iri doğranmış) 3;
    • 1 adet soğan (iri doğranmış) 3;
    • 2 adet domates (domates salçası da olabilir) 3;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 3;
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
    • 2 çay kaşığı tuz 3;
    • 1/2 çay kaşığı karabiber 3;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 3;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 3;
    • 1/2 çay kaşığı kimyon 3;
    • 1 tutam kıyılmış maydanoz (üzeri için) 3.
    Yapılışı:
    1. Tavaya önce sıvı yağı ve tereyağını, ardından soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın 3.
    2. Üzerine kapya ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin 3.
    3. Etleri koyun ve karıştırmaya devam edin 3.
    4. Domatesleri ekleyin 3.
    5. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biberi ekleyin 3.
    6. Salçayı ekleyin 3.
    7. Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun 3.
    8. Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin 3.
    9. Üzeri için kıyılmış maydanoz serpin 3.
    Püf noktaları:
    • Etin lezzetini kaybetmemesi için mühürleme işlemi yapılabilir 5.
    • Et ve sebzelerin eşit boyutlarda kesilmesi, malzemelerin aynı sürede pişmesini sağlar 5.
    • Sürekli karıştırma, besin öğelerinin muhafaza edilmesine yardımcı olur 5.
    • Domatesler, yüksek ateşte pişmesi gereken malzemeler tamamlandıktan sonra eklenmeli ve düşük ateşte pişirmeye devam edilmelidir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk sote içinde ne var?

    Türk sotesinin içinde bulunan malzemeler, sote türüne göre değişiklik gösterebilir: Et sote. Tavuk sote. Ayrıca, sotelerde genellikle berraklaştırılmış tereyağı, üzüm çekirdeği yağı, sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi yağlar kullanılır.

    Sote Türk yemeği mi?

    Evet, et sote bir Türk yemeğidir. Et sote, Türk mutfağında sebzeler ve baharatlarla pişirilmiş, parçalara ayrılmış etle yapılan bir yemektir.