Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel Türk sotesi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 400 gram kuşbaşı dana eti 3;
- 2 adet kapya biber (iri doğranmış) 3;
- 2 adet yeşil biber (iri doğranmış) 3;
- 1 adet soğan (iri doğranmış) 3;
- 2 adet domates (domates salçası da olabilir) 3;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 3;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 2 çay kaşığı tuz 3;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 3;
- 1 tatlı kaşığı kekik 3;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 3;
- 1 tutam kıyılmış maydanoz (üzeri için) 3.
Yapılışı:
- Tavaya önce sıvı yağı ve tereyağını, ardından soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın 3.
- Üzerine kapya ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin 3.
- Etleri koyun ve karıştırmaya devam edin 3.
- Domatesleri ekleyin 3.
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biberi ekleyin 3.
- Salçayı ekleyin 3.
- Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun 3.
- Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin 3.
- Üzeri için kıyılmış maydanoz serpin 3.
Püf noktaları:
- Etin lezzetini kaybetmemesi için mühürleme işlemi yapılabilir 5.
- Et ve sebzelerin eşit boyutlarda kesilmesi, malzemelerin aynı sürede pişmesini sağlar 5.
- Sürekli karıştırma, besin öğelerinin muhafaza edilmesine yardımcı olur 5.
- Domatesler, yüksek ateşte pişmesi gereken malzemeler tamamlandıktan sonra eklenmeli ve düşük ateşte pişirmeye devam edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: