Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağına ait bazı mezeler:
- Haydari 235. Yoğurt, nane, taze soğan ve sarımsakla hazırlanır 35.
- Muhammara 124. Acı biber, nar ekşisi, ceviz, ekmek kırıntıları ve baharatlarla yapılır 4.
- Cacık 4. Yoğurt, salatalık, taze nane ve sarımsak içerir 4.
- Patlıcan Ezmesi (Baba Ghanoush) 4. Közlenmiş patlıcan, tahin, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırılır 4.
- Şakşuka 24. Patlıcan, biber ve domates kızartılıp özel bir sosla karıştırılır 4.
- Tarama 4. Hamsi veya mezgit balığı, yoğurt, ekmek kırıntısı, limon suyu ve zeytinyağıyla hazırlanır 4.
- Kısır 24. Bulgur, nar ekşisi, domates salçası, taze soğan ve baharatlarla yapılır 4.
- Fava 14. Baklanın en sevilen hallerinden biridir 1.
- Deniz Börülcesi 12. Ege mutfağının alametifarikalarındandır 1.
- Kereviz Salatası 2. Rendelenmiş kereviz, limon, sarımsak, tuz ve cevizli yoğurtla karıştırılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: