Türk usulü sote yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı) - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 adet doğranmış domates - 1 adet soğan - 1 adet yeşil biber - 1 çay kaşığı karabiber - 1/2 adet kırmızı biber - 1 çay kaşığı kuru nane - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Tavanın içerisine 2 kaşık sıvı yağı ekleyin ve kuşbaşı doğranmış tavukları ilave ederek yüksek ateşte soteleyin. 2. Tavuklar pişerken önceden doğranmış soğanı ekleyin. 3. Önceden doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 4. Daha sonra doğranmış domatesleri ekleyerek güzelce karıştırın. 5. Tavuklar suyunu çekmeye başladığında nane, pul biber, karabiber gibi sevdiğiniz baharatları ilave edin ve özdeşleşene kadar karıştırın. 6. Tavuklar yeterince piştiğinde tavayı ocaktan alın. Püf noktaları: - Yanmaz yapışmaz bir tavada sote yapacaksanız, yağ kullanmayın; tava ve yağı tavukları eklemeden önce kızdırın. - Biber ve domatesler suyunu salacağı için, tarifte su kullanmanıza gerek yoktur.