Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında sote yapmak için iki farklı tarif örneği:
- Malzemeler: 500 gram dana eti, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 büyük soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıcak su 3.
- Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağı koyup kızdırın 3. Eti ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun 3. Eğer et sertse, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin 3.
- Et yumuşadıktan sonra soğan ve sarımsağı ekleyin, 2-3 dakika kavurun 3.
- Yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyip 5 dakika kadar soteleyin 3.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun 3. Ardından rendelenmiş domatesleri ilave edin 3.
- Baharatları ve tuzu ekleyin 3. Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ederek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin 3.
- Yemeği ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin 3.
- Tavuklu Mantar Sote Tarifi 2:
- Malzemeler: 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, 500 gram kültür mantarı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet domates, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz 2.
- Yapılışı:
- Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın 2. Biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkararak yarım ay şeklinde doğrayın 2. Mantarları tercihinize göre dilimleyin 2.
- Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın 2. Tavukları ekleyerek yüksek ateşte suyunu salmadan soteleyin 2.
- Doğranmış biberleri ve mantarları ekleyerek yaklaşık 10 dakika sotelemeye devam edin 2.
- Doğranmış domates, tuz, kekik ve karabiberi ilave edin 2. Domatesler suyunu çekene
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: