Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında sote yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzeme Hazırlığı: Et sote için sotelik dana eti, soğan, yeşil biber, domates, salça, zeytinyağı, sıcak su, tuz ve karabiber gereklidir 23.
- Etin Mühürlenmesi: Tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir 2. Renk alan soğanların üzerine doğranmış yeşil biberler eklenir ve sotelemeye devam edilir 2. Ardından sotelik doğranmış 600 gram dana eti ilave edilir 2. Yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürlenir 2.
- Pişirme: Dış kısmı renk alan etler aralarda karıştırılarak yüksek ateşte sotelenmeye devam edilir 2. Ardından doğranmış domatesler eklenerek karıştırılır 2. Tuz, karabiber, kekik, bir tatlı kaşığı domates ve yarım tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı sıcak su ile sulandırıldıktan sonra azar azar tavaya eklenir 2. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir 2.
Tavuk sote yapmak için ise soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur, tavuklar eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur, salça ve toz biber eklenip karıştırılır, iri doğranmış biberler ve mantar eklenip kısık ateşte 10-15 dakika daha kavrulur, küp küp doğranmış veya rendelenmiş domatesler eklenip suyu çekene kadar pişirilir, su ve tuz eklenip kapağı kapatılıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir 5.
Sote yaparken malzemelerin taze olması, doğru kesilmiş olmaları ve pişirme sırasında dikkatli olunması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: