Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında fast food yerine geleneksel ve sağlıklı alternatifler tercih edilebilir. İşte bazı öneriler:
- Döner: İnce dilimlenmiş etin taze sebzeler ve soslarla birleştirildiği döner, hem sandviç hem de tabakta sunulabilir 2.
- Köfte: Izgara veya tava köfteler, yanında patates kızartması ve salata ile servis edilerek doyurucu bir öğün haline gelir 2.
- Lahmacun ve pide: Hamurun üzerine çeşitli malzemelerle hazırlanan bu lezzetler, sağlıklı malzemelerle yapıldığında besleyici bir seçenek sunar 3.
- Simit ve gözleme: Atıştırmalık olarak tercih edilebilir, hızlı ve pratik tüketim için idealdir 2.
- Bakliyat yemekleri: Mercimek, fasulye ve nohut gibi bakliyatlar, protein açısından zengin ve sağlıklı alternatiflerdir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: