Buradasın
Türk mutfağında en çok hangi sulu yemek yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında en çok yapılan sulu yemeklerden bazıları şunlardır:
- Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, soğan, havuç ve patates ile hazırlanan besleyici bir çorbadır 13.
- Kuru Fasulye: Genellikle pilav ve turşu ile birlikte sunulan, et ile de yapılabilen geleneksel bir yemektir 45.
- İskender Kebap: Döner kebap, tereyağı, yoğurt ve domates sosu ile hazırlanan, Bursa ile özdeşleşmiş bir yemektir 1.
- Kısır: İnce bulgur, domates, biber, maydanoz ve nar ekşisi ile yapılan sağlıklı bir salatadır 1.
- Zeytinyağlı Enginar: Enginarın zeytinyağı, limon ve sarımsak ile pişirilmesiyle hazırlanan hafif ve sağlıklı bir yemektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: