Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 4 adet olgun domates 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3 su bardağı sebze suyu veya su 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1;
- İsteğe bağlı, taze fesleğen veya reyhan 1.
Hazırlanışı:
- Soğan ve sarımsağı ince doğrayın 1.
- Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğan ile sarımsağı ekleyin 1.
- Soğanlar pembeleşene kadar kavurun 1.
- Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyin 1.
- Domatesler suyunu salana kadar pişirin 1.
- Sebze suyu veya su ekleyin, kaynamaya bırakın 1.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın 1.
- Dilerseniz bir blender ile pürüzsüz hale getirin 1.
- Servis ederken üzerine taze fesleğen serpiştirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: