Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel Osmanlı çorbası konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan ve beğenilen bazı çorba tarifleri şunlardır:
- Tiridli Tavuk Çorbası: Osmanlı saray mutfağında padişahların iftar öncesi tükettiği özel çorbalardan biridir 1.
- Düğün Çorbası: Kuzu eti ile yapılan, bağışıklık sistemini güçlendiren ve Ramazan'da sıkça tercih edilen bir çorbadır 12.
- Çeşm-i Nigar Çorbası: Mercimek çorbasının süt, limon suyu ve yumurta sarısından oluşan terbiye ile hazırlanan özel bir çeşididir 24.
- Bademli Çorba: Un, süt, kavrulmuş badem ve baharatlarla hazırlanan şık görünümlü bir çorbadır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: