Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tunus usulü kebap için gerekli malzemeler:
- 4 adet uzun patates 14;
- 300 gram kıyma 14;
- 1 adet soğan 14;
- 1 adet kapya biber 14;
- 1 adet yeşil biber 14;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 14;
- 2 su bardağı sıcak su 14;
- 1 yemek kaşığı salça 14;
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri 14.
Hazırlanışı:
- Patatesleri hazırlayın: Patatesleri ikiye bölün ve içlerini dikkatlice oyun 14. Patateslerin üzerine biraz sıvı yağ gezdirerek fırında 15 dakika ön pişirme yapın 14.
- Kıymalı harcı hazırlayın: Kıyma, soğan, kapya biber ve yeşil biberi ince ince doğrayın 4. Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğanları ekleyin ve birkaç dakika kavurun 4. Ardından biberleri ekleyip kavurmaya devam edin 4. Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar pişirin 4. Karabiber ve tuzu ekledikten sonra biraz su ekleyin ve harcın pişmesini sağlayın 4.
- Patatesleri doldurun: Ön pişirdiğiniz patateslerin içine hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun 4.
- Fırına verin: Patateslerin üzerine salçalı sosu dökün ve 180°C’de 20 dakika pişirin 4.
- Üzeri için kaşar ekleyin: 20 dakika sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve peynirin eriyip üzeri kızarana kadar 5-10 dakika daha pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: