Tunus usulü kebap için gerekli malzemeler: 4 adet uzun patates; 300 gram kıyma; 1 adet soğan; 1 adet kapya biber; 1 adet yeşil biber; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber; 2 su bardağı sıcak su; 1 yemek kaşığı salça; 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri. Hazırlanışı: 1. Patatesleri hazırlayın: Patatesleri ikiye bölün ve içlerini dikkatlice oyun. 2. Kıymalı harcı hazırlayın: Kıyma, soğan, kapya biber ve yeşil biberi ince ince doğrayın. 3. Patatesleri doldurun: Ön pişirdiğiniz patateslerin içine hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun. 4. Fırına verin: Patateslerin üzerine salçalı sosu dökün ve 180°C’de 20 dakika pişirin. 5. Üzeri için kaşar ekleyin: 20 dakika sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve peynirin eriyip üzeri kızarana kadar 5-10 dakika daha pişirin. Tunus kebabı sıcak servis edilmelidir.