Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuluk peyniri (Motal peyniri) yapımı şu adımlarla gerçekleşir:
- Süt Hazırlığı: Genellikle inek sütü kullanılır ve süt düşük ısıda ısıtılır 3.
- Mayalama: Isınan süte doğal peynir mayası eklenir ve süt dinlendirilerek jel kıvamına getirilir 3.
- Teleme ve Süzme: Mayalanan süt bıçakla kesilerek teleme haline getirilir ve süzgeç yardımıyla suyundan ayrılır 3.
- Tuzlama: Teleme parçalarına yeterli miktarda tuz eklenir 3.
- Tuluma Doldurma: Hazırlanan peynir hamuru, keçi veya koyun derisinden yapılan tuluğa sıkıca yerleştirilir 34.
- Olgunlaştırma: Tuluk, serin ve karanlık bir ortamda 2 ila 6 ay arasında bekletilir 3. Bu süreçte peynir yavaş yavaş olgunlaşır.
- Tüketime Hazırlık: Olgunlaşan peynir tuluğundan çıkarılır ve dilimlenerek veya rendelenerek tüketime hazır hale getirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: