Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulum peynirinin püf noktaları şunlardır:
- Mayalama ve Süzme: Peynir, şirden mayası ile mayalanır ve ardından ince bir bez veya süzgeçten süzülür 34.
- Dinlendirme: Süzülen peynir, bir gece boyunca dinlendirilir 34.
- Torbada Bekletme: Dinlendikten sonra büyük torbalar içine konan peynirler, üzeri bezle örtülerek bir hafta on gün kadar bekletilir 34. Bu işlem, peynirin tozdan ve havadan korunmasını sağlar 4.
- Tuzlama ve Baskı: Peynirler, özel tuz ile tuzlandıktan sonra temiz ve büyük torbalara basılarak ağzı dikilir 34.
- Soğuk Hava Deposu: Yaklaşık 10 günün ardından torbadan çıkarılan peynir, soğuk hava deposunda bekletilerek tüketime hazır hale getirilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: