• Buradasın

    Kraliçe Trileçe nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kraliçe Trileçe Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 4 yumurta 12
    • 1 su bardağı toz şeker 12
    • 1 su bardağı un 12
    • 1 paket kabartma tozu 12
    • 1 paket vanilya 12
    Sosu için:
    • 200 ml krema 12
    • 5 su bardağı süt 12
    • 4 yemek kaşığı toz şeker 12
    Karamel sos için:
    • 1 su bardağı böğürtlen 1
    • 1 çay bardağı su 1
    • Yarım su bardağı şeker 1
    • 1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası 1
    Yapılış Aşamaları:
    1. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın, ayrı kaplara alın ve her birine yarım su bardağı şeker ilave edin 12. Karışımları bir mikser yardımıyla iyice çırpın 12.
    2. Her iki karışımı da geniş bir karıştırma kabına alın 1. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin 12. Bir spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırın 12.
    3. Karışıımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aktarın 1. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin 12. Fırından alıp soğumaya bırakın 1.
    4. Sosu için krema, süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın 1. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin 1. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
    5. Kekinizin üzerine kürdanla delikler açın 1. Soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine gezdirin ve iyice çekmesi için buzdolabında bekletin 1.
    6. Böğürtlen sos için mısır nişastası hariç gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın 1. Şeker eriyip meyveler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin 1. Ocaktan alıp blenderdan geçirin 1. Tekrar ocağa alın ve mısır nişastasını ekleyip, kıvam alıncaya kadar pişirin 1. Soğuduktan sonra trileçenin üzerine gezdirip servis yapın 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    En hafif trileçe nasıl yapılır?

    En hafif trileçe yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: Keki için: 5 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin. Şerbeti için: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt (bulamazsanız tam yağlı süt kullanabilirsiniz). Karamel sosu için: 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 200 ml krema. Yapılışı: 1. Kekin hazırlanması: Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şeker ile birlikte çırpın. 2. Şerbetin hazırlanması: Bir kapta süt, krema ve yoğunlaştırılmış sütü karıştırın. 3. Karamel sosun hazırlanması: Şekeri geniş bir tavada kısık ateşte eritin. 4. Servis: Trileçeyi dilimleyerek soğuk servis edin.

    Trileçe yapımı zor mu?

    Trileçe yapımı zor değildir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Malzemeler hazırlandıktan sonra yapım aşamaları şu şekildedir: 1. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılarak farklı kaplara konur. 2. Yumurta beyazı tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. 3. Diğer kapta yumurta sarıları toz şeker ile iyice çırpılır. 4. Un, zeytinyağı, vanilya ve kabartma tozu yumurta sarılarının olduğu kaba eklenir ve çırpmaya devam edilir. 5. Yumurta akları spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. 6. Karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür ve 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. 7. Şerbeti için gerekli olan malzemeler bir kaseye alınır ve süt köpürene kadar çırpılır, ardından dolaba konur. 8. Karamel sosu için şeker eriyene kadar pişirilir, tereyağı ve krema ilave edilerek hızlıca karıştırılır. 9. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açılır ve soğuk şerbet üzerine dökülür. 10. Şerbeti çektikten sonra karamel sosu da üzerine eklenir. Trileçe, servis etmeden önce buzdolabında dinlendirilirse daha iyi bir lezzet elde edilir.

    Trileçe tarifi en güzel nasıl yapılır?

    En güzel trileçe tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 çorba kaşığı tereyağı - 7,5 su bardağı süt - 250 gram süt tozu - 1 paket vanilin/vanilya - 12 yemek kaşığı un karışımı - 2 paket kabartma tozu - 25 çorba kaşığı şeker - 8 adet (orta) yumurta - 1 paket krema (%10y) Yapılışı: 1. Kek: Bir kapta 8 yumurtayı ve 15 çorba kaşığı şekeri rengi açılıncaya kadar çırpın. 2. Şerbet: 2,5 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket krema ve 250 gram süt tozunu bir kâseye koyup iyice çırptıktan sonra kalan 5 su bardağı sütü ılıtarak karışıma ilave edin ve süt köpürünceye kadar çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın. 3. Karamel: Kalan 5 çorba kaşığı toz şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, tereyağı ve kremayı da hızlıca içine ilave edip karıştırın. 4. Servis: Keki ılıkken dilimleyip üzerine kürdanla delikler açın ve soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün. Alternatif olarak, Şükran Kaymak'ın trileçe tarifi de şu şekildedir: 1. Yumurta Akları ve Sarıları: Yumurta aklarını ve şekeri bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar çırpın. 2. Diğer Malzemeler: Sıvıyağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yavaşça karıştırın. 3. Şerbet: Bir tencereye süt, krema ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. 4. Karamel Sos: 1,5 su bardağı şekeri küçük bir

    Trileçe süslemesi nasıl yapılır?

    Trileçe süslemesi için çeşitli yöntemler kullanılabilir: 1. Krem Şanti ile Süsleme: Trileçenin üzerine bol miktarda krem şanti sürerek pürüzsüz bir yüzey elde edin. 2. Çikolata Sosu ve Kakao: Hazırladığınız trileçenin üzerine sıcak çikolata sosu dökün ve üzerine kakao veya rendelenmiş çikolata serpin. 3. Fındık ve Ceviz ile Süsleme: Kıyılmış fındık veya ceviz parçalarını trileçenin üzerine serpiştirerek hem lezzet hem de kıtırlık katın. 4. Meyveli Süsleme: Dilimlenmiş çilekler, muzlar, kirazlar veya diğer meyveleri trileçenin üzerine yerleştirerek görsel bir şölen oluşturun. 5. Karamel Sos: Ev yapımı veya hazır karamel sosu, trileçenin üzerine gezdirerek farklı bir boyut kazandırın. Süslemeleri, servis yapmadan hemen önce eklemek, tatlıların taze ve canlı görünmesini sağlar.

    Trileçe malzemeleri nelerdir?

    Trileçe malzemeleri şunlardır: Kek için: - 5 adet yumurta; - 3/4 su bardağı şeker; - 1,5 su bardağı un; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilya. Şerbet için: - 4,5 su bardağı ılık süt; - 3 yemek kaşığı toz şeker. Karamel sos için: - 1 çay bardağı toz şeker; - 2 yemek kaşığı tereyağı; - 200 g krema. Üzeri için: - 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti; - 1 çay bardağı soğuk süt.

    Kraliçe malzemeleri nelerdir?

    Kraliçe tatlısı için gerekli malzemeler şunlardır: Hamur için: 1. 4 adet yufka 2. 250 gram ceviz içi (isteğe bağlı olarak fındık veya badem de kullanılabilir) 3. 1 su bardağı toz şeker 4. 1 çay bardağı sıvı yağ 5. 1 çay bardağı süt 6. 1 paket kabartma tozu 7. 1 paket vanilin 8. 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı) Şerbet için: 1. 2 su bardağı su 2. 2,5 su bardağı toz şeker 3. 1 tatlı kaşığı limon suyu Ayrıca, tatlının üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı süslemesi de yapılabilir.

    Traliçe ve trileçe aynı mı?

    Traliçe ve trileçe aynı tatlıyı ifade eder, doğru yazımı "trileçe" şeklindedir.