Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kraliçe Trileçe Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
Sosu için:
Karamel sos için:
- 1 su bardağı böğürtlen 1
- 1 çay bardağı su 1
- Yarım su bardağı şeker 1
- 1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası 1
Yapılış Aşamaları:
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın, ayrı kaplara alın ve her birine yarım su bardağı şeker ilave edin 12. Karışımları bir mikser yardımıyla iyice çırpın 12.
- Her iki karışımı da geniş bir karıştırma kabına alın 1. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin 12. Bir spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırın 12.
- Karışıımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aktarın 1. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin 12. Fırından alıp soğumaya bırakın 1.
- Sosu için krema, süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın 1. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin 1. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Kekinizin üzerine kürdanla delikler açın 1. Soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine gezdirin ve iyice çekmesi için buzdolabında bekletin 1.
- Böğürtlen sos için mısır nişastası hariç gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın 1. Şeker eriyip meyveler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin 1. Ocaktan alıp blenderdan geçirin 1. Tekrar ocağa alın ve mısır nişastasını ekleyip, kıvam alıncaya kadar pişirin 1. Soğuduktan sonra trileçenin üzerine gezdirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: