Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kraliçe Trileçe Tarifi:
Malzemeler:
- 4 yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 paket vanilya 12;
- 200 ml krema 12;
- 5 su bardağı süt 12;
- 4 yemek kaşığı şeker 12;
- 1 su bardağı şeker 4;
- 2 su bardağı sıcak su 4;
- 1 paket vanilya 4.
Yapılışı:
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın, ayrı kaplara alın 2.
- Yumurta aklarının içine 1 çimdik tuz ekleyin ve katılaşana kadar çırpın 5.
- Yumurta sarılarının içine toz şeker ekleyip 5 dakika çırpın, ardından ılık su ekleyin ve 1 dakika daha çırpın 5.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın 5.
- Yumurta beyazını karışıma ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın 5.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı aktarın ve 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin 2.
- Süt, şeker ve kremayı karıştırıp soğutun 1.
- Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin ve üzerinde delikler açın 1.
- Hazırladığınız soğuk sosu kekin üzerine dökün 1.
- Karamel sos için şeker ve suyu tavada eritip, vanilya ekleyerek kıvam alana kadar pişirin ve kekin üzerine dökün 1.
Püf Noktaları:
- Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı çırpmak, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 1.
- Fırın kapağını pişirme sırasında açmamak ve keki fırında soğumaya bırakmak, kekin şeklini korumasına yardımcı olur 1.
- Süt miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 1.
- Karamel sosunu yaparken tereyağı ve kremayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: