Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trakya Çiftliği eski kaşarı diğer kaşarlardan birkaç özellikle ayırt edilebilir:
- Üretim Malzemesi: Trakya eski kaşarında ağırlıklı olarak inek sütü kullanılır, bu da tadının keçi ve koyun sütleri ile yapılan eski kaşarlara göre daha az keskin ve hafif olmasını sağlar 1.
- Olgunlaşma Süresi: Eski kaşarların olgunlaşması ve lezzet alması için en az 6 ay süreyle dinlendirilmesi gerekir 12.
- İçerik: Üretiminde sadece süt, tuz ve maya kullanılır, başka katkı maddeleri bulunmaz 1.
- Aroma: Koyun sütü fazla olan eski kaşarlar daha yağlı bir dokuya ve kremamsı olgun peynir tatlarına sahipken, keçi sütü daha fazla olanlar karabiber yemişsiniz gibi kaproik asitten zengince aromalar içerir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: