Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşar olgunlaştırıldıkça şu değişiklikler meydana gelir:
- Tadında ve aromasında gelişim: 6-12 ay olgunlaşan kaşar, hafif bir acılık ve yoğun bir aroma kazanır; 1-2 yıl olgunlaşan kaşar ise daha sert bir dokuya sahip olur ve lezzeti daha yoğun ve belirgin hale gelir 13.
- Kimyasal değişiklikler: Proteinlerin parçalanması sonucu amino asitler ve peptitler oluşur, bu da umami tadını artırır; yağların parçalanması, peynirin kremamsı dokusunu ve tadını etkiler; fermente olan bakteriler laktik asit üretir ve bu da peynirin pH seviyesini düşürerek daha yoğun bir tat sağlar 1.
- Fiziksel değişiklikler: Kıvam sertleşir, renk koyulaşır ve daha çekici hale gelir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: