Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon pidesi yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar su 1.
- İç harç için: 500 gr kıyma, 2 adet soğan, 3 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık tereyağı, 3 adet sivri biber, 1 adet domates, yarım çay kaşığı karabiber, 4 adet yumurta 1.
- Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın 1.
- Yaş maya, tozşeker ve suyu ilave edin 1.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun 1.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin 1.
- Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın 1.
- Kıymalı yapılacaksa malzemelerden oluşan harcı, peynirli yapılacaksa kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin 1.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: