Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon pidesi yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harç için:
- Piştikten sonra:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3.
Yapılışı:
- Un, tuz ve mayayı yoğurma kabına alın 3.
- Ilık suyu azar azar ilave ederek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun 3.
- Üzerini örtüp 40-45 dakika mayalandırın 3.
- Mayalanan hamuru 2 eşit bezeye ayırın 3.
- Her bezeyi unlu zeminde uzun ve hafif oval (kayık) şekilde açın 3.
- Kenarlarını içe doğru kıvırarak klasik pide formunu verin 3.
- Ortasına bolca kolot peyniri serpiştirin 3.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürün 3.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin 3.
- Fırından çıkan pidenin üzerine sıcakken yumurta sarısı ekleyin ve tereyağı sürün 3.
Trabzon pidesi, fırından çıktıktan hemen sonra, kolot peyniri hala uzarken servis edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: