Trabzon peynirli pidesi yapmak için gerekli malzemeler: 4,5 su bardağı un; yarım paket yaş maya; 5 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1,5 su bardağı ılık su; kaşar peyniri ve dil peyniri gibi eriyen peynirler; tereyağı; 1 adet yumurta. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve mayayı koyup karıştırın. 2. Tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Hamuru 4 bezeye ayırın, yuvarlak şekiller verin ve mayalanması için 25-30 dakika bekletin. 4. Merdane veya elle açarak yuvarlak şekiller verin ve yağlı kağıt üzerine alın. 5. Kenarına fırça ile yumurta akı sürüp içe katlayın ve kenar yapın, üzerine yumurta sarısı sürün. 6. Ortasına çok kabarmaması için su sürün ve çatal ile delikler açın. 7. Peyniri konulmadan önce ön pişirme yapın. 8. Önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında, kenarları hafif renk alana kadar pişirin. 9. Fırından çıkarıp rendelenmiş peyniri boşluğa yayın, 2-3 parça tereyağı koyun ve peynirler eriyinceye kadar tekrar pişirin. Trabzon peynirli pidesi, sıcak olarak servis edilir.