Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon'un 40 yemeği arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Karalahana Çorbası 12. Mısır unu, karalahana parçaları, barbunya ve kurutulmuş acı biber içerir 1.
- Akçaabat Köftesi 13. Kuzu veya dana kıymasından yapılan, sarımsaklı köfte 3.
- Kuymak 12. Mısır unu, kolot peyniri ve tereyağı ile yapılan kahvaltılık 2.
- Palamut Dolması 14. İçi çam fıstığı, ceviz içi, kuş üzümü ve yeni baharla doldurulmuş palamut balığı 4.
- Pepeçura 14. Siyah üzüm, fındık, Antep fıstığı ve mısır unuyla yapılan tatlı 4.
- Hamsiköy Sütlacı 13. Doğal sütle yapılan, ününü Hamsiköy beldesinden almış tatlı 3.
- Laz Böreği 13. Baklava yufkası, şerbet, muhallebi ve tereyağıyla yapılan tatlı 3.
- Gongoş Sarma 14. Karalahana, mısır yarması, dana eti ve yağlı kaburga kemiği ile yapılan yemek 4.
- Isırgan Çorbası 25. Toplanan ısırgan otları püre haline getirilerek yapılan çorba 2.
- Hamsili Pilav 25. Hazırlanan iç pilav hamsilerle sarılarak yapılan yemek 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: