Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu 13;
- 150 gr tereyağı 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1.
Yapılışı:
- Buğday unu hariç bütün malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğrulmaya başlanır 1.
- Azar azar buğday unu ilavesi ile ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir 1.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılarak on santim uzunluğunda küçük rulolar yapılır ve parmakla üzerlerine hafifçe bastırılır 1.
- Fırın tepsisine yerleştirilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar iyice pişirilir 1.
Ayrıca, Trabzon sarı kurabiyesi olarak bilinen ve farklı malzemelerle yapılan bir tarif de mevcuttur 24. Bu tarifte kullanılan malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu 24;
- 100 g tereyağı (oda sıcaklığında beklemeli) 4;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 4;
- 1 su bardağı pudra şekeri 2;
- 2 yumurta (biri sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak) 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilin 2;
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı) 2;
- 1 çay bardağı nişasta 2.
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve sıvı yağı bir kapta karıştırın 2.
- Üzerine pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin 2.
- Yumurta sarısını da ilave edip karıştırın 2.
- Ardından mısır ununu, beyaz unu ve nişastayı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 2.
- Hamuru küçük parçalara ayırıp avuç içinde yuvarlayın 2.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: