Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon kurabiyesinin püf noktaları şunlardır:
- Tereyağının Oda Sıcaklığında Olması: Tereyağının oda sıcaklığında olması, hamurun daha iyi yoğrulmasını sağlar 13.
- Kabartma Tozunun Miktarı: Kabartma tozunu tam miktarda kullanmak, kurabiyelerin kabarmasını sağlar 1.
- Fırın Isısının Kontrolü: Fırını önceden ısıtmak ve kurabiyelerin eşit şekilde pişmesi için fırın ısısını dikkatli bir şekilde kontrol etmek önemlidir 12.
- Hamurun Yoğurulma Şekli: Kurabiye hamurunu katlayarak yoğurmak, fazla yoğurmamak gerekir 3.
- Dinlendirme: Yoğurulan kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmek, daha iyi bir kıvam elde etmeyi sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: