Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tiramisunun ortaya çıkışına dair iki ana hikaye bulunmaktadır:
- Siena'daki Dük'ün Tatlısı: 17. yüzyılda Toskana Dükü 3. Cosimo de Medici, Siena'yı ziyaret eder ve şehrin pastacıları, dükün onuruna yeni bir tatlı hazırlar 12. Tatlı, uyarıcı ve afrodizyak etkileri nedeniyle "Dük'ün Çorbası" olarak anılmaya başlar ve zamanla "tiramisu" adını alır 12.
- Treviso'nun Le Beccherie Restoranı: Tiramisunun, 1970'li yıllarda Treviso'daki Le Beccherie restoranında Şef Roberto Linguanotto tarafından icat edildiği iddia edilir 124. İddiaya göre, şef vanilyalı dondurma yaparken yanlışlıkla mascarpone peynirini karışıma düşürmüş ve bu lezzet ortaya çıkmıştır 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: