Buradasın
Tereyağlı çikolata parçalı kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağlı çikolata parçalı kurabiye yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı 1
- 50 gram esmer şeker 1
- 60 gram toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü 1
- 1 adet yumurta 1
- 230 gram un 1
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat 1
- 1/2 çay kaşığı tuz 1
- 175 gram çikolata parçaları 1
Yapılışı:
- Fırını fanlı ayarda, 180 derecede ısıtın ve iki fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin 12.
- Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın 12.
- Başka bir çırpma kabında tereyağı, esmer ve toz şekerleri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın 12.
- Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın 12.
- Yumurtayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp hemen kapatın 12.
- Unlu karışımı ekleyin, çırpın ve hamur haline gelir gelmez durdurun 1.
- En son çikolata parçalarının bir kısmını ekleyin ve elinizle hamura karıştırın 1.
- Hamurdan 30'ar gram (1 yemek kaşığı) tartarak yuvarlayabilirsiniz 1.
- Yuvarlakları tepsilere aralarında çok az boşluk kalacak şekilde dizin ve kalan çikolata parçacıklarından üzerilerine iliştirip fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin 12.
- Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın ve ardından servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: