Tereyağlı çikolata parçalı kurabiye yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 120 gram oda sıcaklığında tereyağı - 50 gram esmer şeker - 60 gram toz şeker - 1 tatlı kaşığı vanilya özü - 1 adet yumurta - 230 gram un - 1/2 tatlı kaşığı karbonat - 1/2 çay kaşığı tuz - 175 gram çikolata parçaları Yapılışı: 1. Fırını fanlı ayarda, 180 derecede ısıtın ve iki fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. 2. Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın. 3. Başka bir çırpma kabında tereyağı, esmer ve toz şekerleri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. 4. Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. 5. Yumurtayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp hemen kapatın. 6. Unlu karışımı ekleyin, çırpın ve hamur haline gelir gelmez durdurun. 7. En son çikolata parçalarının bir kısmını ekleyin ve elinizle hamura karıştırın. 8. Hamurdan 30'ar gram (1 yemek kaşığı) tartarak yuvarlayabilirsiniz. 9. Yuvarlakları tepsilere aralarında çok az boşluk kalacak şekilde dizin ve kalan çikolata parçacıklarından üzerilerine iliştirip fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. 10. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın ve ardından servis edebilirsiniz.