Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tepside börek yaparken yufkaların dizilişi, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak şu adımlar izlenir:
- Tepsiyi Yağlama: Fırın tepsisi yağlanır 12.
- İlk Yufka: Bir adet yufka, kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye serilir 12.
- Sos Sürme: Yufkanın üzerine börek sosu sürülür 12.
- İkinci Yufka: Yufka 3'e bölünerek tepsiye yerleştirilir ve üzerine sos sürülür 12.
- İç Harç: Peynirli harç yayılır 12.
- Diğer Yufkalar: Aynı işlem tekrarlanarak yufkalar ve harçlar sırayla yerleştirilir 12.
- Son Yufka: En üst yufka yerleştirilir ve fazla kenarları tepsinin ortasına doğru toplanır 12.
- Dilimleme: Börek dilimlenir 1.
- Sos ve Pişirme: Kalan sos böreğin üzerine dökülür ve 180 derece fırında pişirilir 12.
Püf noktası olarak, börek sosunun her yere eşit şekilde yayılması ve böreğin dinlendirilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: