Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze ve bayat kalkan balığı arasındaki farklar şu şekilde ayırt edilebilir:
- Gözler: Taze balığın gözleri canlı, parlak ve dışa dönük olmalıdır; bayat balığın gözleri donuk ve mattır 35.
- Solungaçlar: Taze balığın solungaçları parlak kırmızıdır, bayat balığın solungaçları solgun bir kırmızılığa sahiptir 35.
- Koku: Taze balık yosun kokar, bayat balık keskin bir kokuya sahiptir 13.
- Vücut Kasları: Taze balığın vücut kasları gevşememiştir, bayat balık elle tutulduğunda kasları gevşediği için ikiye katlanabilir 3.
- Karın Bölgesi: Taze balığın karnı düzdür, bayat balığın karın kısmı gaz birikimiyle beraber şişkin bir görünüme sahip olur 35.
- Pullar: Taze balığın pulları parlak ve bütün bir görünüme sahiptir, bayat balıkta pulların görüntüsünde bozulmalar meydana gelir 3.
- Kılçıklar: Taze balıkta kılçıklar balık etinden zor ayrılır, bayat balıkta ise kılçıklar balık etinden kolayca ayrılır 35.
Balıkların avlandıktan sonra en kısa sürede tüketilmesi, yüksek besin değerinin korunmasına yardımcı olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: