Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze balığın anlaşılması için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Gözler: Taze balığın gözleri canlı, parlak ve dışa bombeli olur 23. Bayat balığın gözleri mat, buğulu veya içe çökmüşdür 23.
- Deri: Taze balığın derisi gergin ve parlaktır 23. Pulları vücuda sıkıca yapışıktır 3.
- Solungaçlar: Taze balığın solungaçları canlı kırmızı renkte olur 23.
- Koku: Taze balık neredeyse kokusuzdur veya deniz gibi hafif bir kokuya sahiptir 23. Bayat balıkta ise asidik ve keskin bir koku yayılır 23.
- Kuyruk: Taze balığı başından tutup kaldırdığınızda kuyruğu dimdik kalkar ve serttir 23. Bayat balıkta ise kuyruk kısmı aşağı sarkar 23.
Ayrıca, balığın satın alındığı yerin güvenilirliği ve balığın doğru saklanıp saklanmadığı da önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: