Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalkan balığı temizlerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Keskin Bıçak Kullanımı: Balığın derisi ve yüzgeçleri sert olduğundan keskin bir bıçak kullanmak işinizi kolaylaştırır 12.
- Hijyen: Ellerinizi ve kullandığınız araç gereçleri sık sık yıkayın, balık artıklarını hemen çöpe atın 12.
- Tazelik Kontrolü: Balığın gözleri parlak ve şeffaf, eti sıkı ve elastik olmalıdır 13.
- Yüzgeç ve Kuyruk Kesimi: Balığın kenarlarındaki sert yüzgeçler ve kuyruğu balık makası veya keskin bir bıçakla kesin 12.
- Pul Temizliği (Opsiyonel): Pulları bıçağın ters tarafıyla balığın kuyruğundan başına doğru sıyırarak temizleyebilirsiniz 12.
- Kafanın Kesilmesi: Balığın kafa kısmı yenmediği için gövdeye yakın bir noktadan dikkatlice kesin 12.
- Karın Bölgesi Temizliği: Balığın alt kısmında karın bölgesine küçük bir kesik atarak iç organlarını dikkatlice çıkarın 12.
- Derinin Soyulması: Balığın eti sert olduğundan derisi genellikle pişirmeden önce soyulur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: