Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalkan balığı temizlerken dikkat edilmesi gerekenler:
- Tazelik kontrolü: Gözleri parlak ve şeffaf, eti sıkı ve elastik olmalıdır 5.
- Eldiven kullanımı: Balığın kaymasını önlemek için ters yüzeyli eldiven kullanılabilir 5.
- Keskin bıçak: Balığın sert derisi ve yüzgeçleri için keskin bir bıçak gereklidir 5.
- Hijyen: Eller ve kullanılan araçlar sık sık yıkanmalıdır 5.
- Balık artıkları: Balık artıkları hemen çöpe atılarak koku oluşumu engellenmelidir 5.
- Derinin soyulması: Kalkan balığının derisi genellikle pişirmeden önce soyulur 5. Bunun için, keskin bir bıçak balığın kuyruğunun yakınında derinin altına yerleştirilir ve deri yavaşça çekilerek ayrılır 5.
- Sıcak su: Deriyi daha kolay soymak için balık birkaç dakika sıcak suya batırılabilir 5.
- Yüzgeç ve kuyruk kesimi: Balığın kenarlarında bulunan sert yüzgeçler ve kuyruk, balık makası veya keskin bir bıçakla temizlenir 5. Kuyruk, kök kısmından itibaren dikkatlice kesilir 5.
- Karın bölgesinin temizlenmesi: Balığın alt kısmındaki karın bölgesine küçük bir kesik atılarak iç organlar dikkatlice çıkarılır 5. Safraya zarar vermemeye özen gösterilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: