Buradasın
Taze peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 200 gram beyaz peynir 1;
- Maydanoz 1.
Yapılışı:
- Mayayı ılık süt ve toz şekerle karıştırın, 10-15 dakika bekletin 1.
- Un ve tuzu bir kabın içinde karıştırın 1. Üzerine mayalı süt ve sıvı yağı ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hazırlanan hamuru, üzeri örtülü şekilde ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Beyaz peyniri ufalayayıp ince kıyılmış maydanozla karıştırın 1. İsteğe bağlı olarak karabiber veya pul biber de ekleyebilirsiniz 1.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak düzleştirin 1. Ortasına peynirli harç koyup poğaçayı kapatın 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün 1. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 1.
Bu tarif, peynirli poğaça yapmayı düşünenler için idealdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: