Buradasın
Tavuk göğüsünün yumuşak olması için ne kadar pişmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsünün yumuşak olması için pişirme süresi, tavuğun marine edilme süresi ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişir:
- Marine süresi: Tavuk göğsünü yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, süt ve baharatlarla marine etmek, etin yumuşamasını sağlar 235. Marine süresi ne kadar uzun olursa, tavuk o kadar yumuşak olur 5. En az 1 saat, ideal olarak birkaç saat marine edilmesi önerilir 25.
- Pişirme yöntemi:
- Fırınlama: Tavuk göğüsleri, 190 derece turbo fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir 1.
- Tavada pişirme: Tavuk göğsü, tavaya konulduktan sonra ilk birkaç dakika hareket ettirilmeden, yüksek ateşte 2-3 dakika mühürlenir 25. Ardından tavanın kapağı kapatılıp, düşük ateşte pişirilmeye devam edilir 5.
- Buharda pişirme: Kaynar suyun buharında pişirmek, tavuğun doğal nemini korumasını sağlar ve kuruma riskini ortadan kaldırır 5.
Tavuk göğüs etinin en ideal iç sıcaklığı 75 derece olmalıdır, bunun için gıda termometresi kullanılması faydalı olacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: