Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında tavuğun pişip pişmediğini anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Termometre kullanmak: Tavuğun en kalın kısmına yerleştirilen termometrenin okuması 75-80°C olduğunda tavuk pişmiş demektir 13.
- Görsel ipuçları:
- Sertlik: Çiğ tavuk lastik gibi veya titrek bir his verirken, pişmiş tavuk sertleşir ve dokunuştan geri döner 12.
- Meyve suyu: Pişmiş tavuk suyu beyaz veya berrak bir renk alırken, pişmemiş tavuk suyu pembe olur 12.
- Renk: Pişmiş tavuğun içi beyaz olur, pembemsi bir renk tonu kalmaz 12. Dışı ise altın kahverengi olur 1.
- Çatal testi: Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: